Norwegian Drift Championship R2 ble vått og utfordrende

Norwegian Drift Championship R2 ble vått og utfordrende

Publisert

Pressemelding 09.06.2024

Utfordrende helg for PRO drifter Edward Alexander Husa (17) fra NMK Sandefjord.Nå er Norwegian Drift Championship runde 2 på Starmoen Motorcenter vel gjennomført. Dette er en bane som er kjent for å kreve mye av både bil og sjåfør, noe som ble bevist i løpet av helgen. 

Husa startet treningen med god flyt fra start, litt småpirking før han følte at hele banen satt som et skudd. Men så skjedde det plutselig noe dramatisk som gikk hardt utover bilen. Når Husa var i chase på Even Skaar, så kom Skaar utenfor banen som gjorde at Husa også delvis fulgte etter.

Dette førte til en bøyd øvre toe arm, og hele hjulstillingen på høyre bakhjul var feil. Det var umulig å få tak i en ny toe arm. Dermed var det slik bilen måtte være resten av helgen. Etter god hjelp fra eget team samt Eskil Fisketjønn og Andreas Lehne, ble det justert litt på bilen, og alle holdt pusten for at den skulle holde ut konkurransen.

Bilen ble som følge av skaden helt annerledes å kjøre utifra om det var en høyre eller venstre sving. Noe som gjorde at Husa måtte legge om kjørestilen.

Nå var kvalifisering neste fokus.
I kvalifiseringen fikk han 85 poeng på første run og på run 2 fikk han 87 poeng. Dette sikret Husa en 4. plass rett under bla. Simen Olsen(fra Formula Drift) og Olav Haugen Hasdal (fra Drift Masters).

Lørdag var det klart for twinbattles, og Husa begynte å forberede seg til sin battle. På trening viste han stabil kjøring og veldig aggresiv chase kjøring.

Husa hadde en runde testing for å scrubbe nye fordekk. Med noen småpirk fra spotter, Joachim Hauge, gjennomførte han helgens beste treningsrun. Bilen var satt opp så bra som mulig for tørr bane.Til tross for skadet hjulstilling, var det fortsatt godt grep i bilen. Alt pekte mot noe som kunne bli gode resultater, men så kom regnet. 

Husa hadde aldri kjørt med semi slicks på regn før, og den ødelagte hjulstillingen gjorde det ikke enklere. Til tross for de svært våte forholdene kjørte Husa en god lead allerede fra første sving i sin battle. Med tanke på at han hadde mye grep i bilen, skulle det vise seg å være en stor utfordring å chase på vått.
Med noen korrigeringer fra lead og fartsforskjellen klarte ikke Husa å kjøre en bra chase. Dermed ble det dømt til en One More Time, og de skulle da kjøre hele battlen på nytt ettersom dommerne ikke klarte å kåre en vinner.
Her ble situasjonen lik, og Husa tapte dessverre denne battlen, selv om dommerne var delt 2-1 i avgjørelsen.

Husa er skuffet over resultatet, men fikk hentet viktige poeng i serien. Han er nå motivert for å jobbe på for å komme sterkere tilbake i neste konkurranse.

Av totalt 22 startende, endte Edward Alexander Husa på 9. plass i PRO klassen NDC runde 2.