Edward Alexander Husa sikrer sølv i NM Drifting 2024 Runde 3

Publisert

Edward Alexander Husa (17) imponerte stort i helgens finale av Norwegian Drift Championship (NDC) på Motorcenter Norway. Som debutant i Pro-klassen har Husa levert sterke prestasjoner gjennom hele sesongen, og hans innsats kulminerte i en imponerende sølvmedalje i mesterskapets tredje og siste runde.

Husa, som kjører for NMK Sandefjord, viste fra starten av sesongen at han er en å regne med. Til tross for sin unge alder har han etablert seg som en av de mest aggressive og raske førerne på banen. Hans debut i Pro-klassen har vært preget av stabil kjøring og målrettet fokus.

Dramatisk start på finalen

Finalehelgen startet imidlertid dramatisk for Husa. Under den første treningsrunden opplevde han girkassehavari, noe som så ut til å sette hans deltakelse i fare. Med støtte fra sitt eget team, Eskil Fisketjøn og Haslestad Motorsport, ble girkassen tatt ut av bilen hele fire ganger før den var klar for kvalifisering.

Til tross for manglende treningstid, stilte Husa til kvalifisering uten en eneste fullført runde på banen. Likevel leverte han sterkt fra første øyeblikk, og oppnådde 85 poeng på sin første runde. På andre runde forbedret han seg ytterligere med 88 poeng, og kvalifiserte seg til finalen med en 8. plass.

Sterke prestasjoner på dag 2

På finaledagen kjørte Husa kun to treningsrunder for å unngå risiko for ytterligere problemer med bilen. Han møtte Jonathan Øraker i sin første battle og sikret dagens første seier, noe som sendte ham videre til topp 8.

I den neste runden møtte han årets sammenlagt Norgesmester, Olav Haugen Hasdal, hvor han fikk revansje etter et tidligere tap mot Hasdal i NDCs første runde. Dette ble en knallhard duell, men Husa leverte rå kjøring og vant.

I semifinalen møtte han Max Vonka, og etter en intens battle som krevde en "One More Time" (OMT), sikret Husa seg plass i gullfinalen.

Sølvmedalje

I finalen kjørte Husa mot den erfarne Christoffer Syvertsen. I en duell preget av hastigheter på over 150 km/t, gjorde Husa en liten feil i en overgang, som ga Syversen en luke. Til tross for dette leverte Husa en imponerende innsats og sikret sølvmedalje i finalerunden.

Med sin andreplass er Edward Alexander Husa også den første junioren til å nå pallen i NDC 2024. Denne prestasjonen er bare begynnelsen på en lovende karriere for den unge føreren, som med sin dedikasjon og talent har vist at han hører hjemme i toppen av Norsk Drifting.