6.Plass i PRO debut Norwegian Drift Championship R1 Skien.

6.Plass i PRO debut Norwegian Drift Championship R1 Skien.

Publisert

Pressemelding 28.04.2024

FOR EN HELG!

Edward Alexander Husa (17 år) debuterte i helgen i Norwegian Drift Championship (NDC), Pro klassen. 

Edward startet å trene med et åpent sinn med tanke på at han aldri hadde kjørt twin battles med semi slicks og den nye bilen, Nissan 200SX S13. Han hadde en liten touch med Christoffer Syvertsen under trening rett før kvalifiseringen og ødela høyre front uniboll på wisefaben. Dette endte med at han kjørte kvalifisering med skadet styring som han spesielt kjente under initiering og på humper, men Edward klarte å jobbe rundt dette og kvalifiserte veldig fornøyd inn til en 4. plass.

I Topp 16 gikk Edward til max angrep i ledelsen, og la ned et sinnsykt leadrun med mye fart og stabil kjøring som både han og dommerne var superfornøyd med. Han endte opp med å vinne denne battlen mot Ole Morten Aase.

I Topp 8 møtte Edward tidligere Drift Masters Grand Prix sjåfør, Olav H. Hasdal. Og WOW, dette var ifølge Edward hans mest vanvittige kamp noensinne! Dessverre mistet han bremsetrykket i burne boksen før denne battlen, noe som gjorde at han hadde 0 bremser, og nesten ikke håndbrekk. Derfor bestemte han seg for fortsatt å gå FULL SEND og han kjørte lite luft i dekkene for maksimalt grep. Men etter en spennende battle tok Olav seieren på denne.

Edward tok hjem en solid 6. plass i sin debut i Pro klassen og Norwegian Drift Championship.

Nå rettes fokus mot NDC R2 i Elverum i 7-8. juni. Bilen fungerer bra og Edward er klar for å kjempe i Norgestoppen.

https://bilsport.no/pressemelding-flott-helg-for-husa/ 

https://www.nmk.no/informasjon/nyheter/vis/?T=NDC%20i%20helgen&ID=43936&af=1&

https://www.sb.no/slik-gikk-det-med-edward-alexander-17-som-var-bade-yngst-og-debutant/s/5-73-1830189